۱۲ خرداد ۱۴۰۲
  ۱۲ خرداد ۱۴۰۲
0
0

آموزش مقدماتی زبان برنامه نویسی سی (C) – قسمت پنجم

626 بازدید
آرایه ها در زبان سی

سلام خدمت دوستان عزیز سایبر آموز، در جلسه اول تا چهارم ما برنامه هایی می نوشتیم داده ها را از طریق دستور cin ورودی می گرفتیم و در حافظه کامپیوتر (متغیرها) ذخیره می کردیم و در ادامه یکسری محاسبات رو آن ها انجام می دادیم و در نهایت با دستور cout در خروجی نمایش می دادیم. متغیر هایی که تا الان با آن ها کار کردیم در متغیر هایی از نوع صحیح ، اعشاری ، بولی و کاراکتری ذخیره شده اند. دستورات زیر را مشاهده کنید :

 
int x ;
bool y ;
char z ;

هر کدام از این متغیرها، یک مقدار را در خودشان ذخیره می کنند و یک قسمت از حافظه را اشغال می کنند. اگر به داده هایی نیاز داشته باشیم که بیش از یک سلول حافظه را اشغال کنند، در زبان برنامه نویسی سی امکاناتی فراهم شده است.

فرض کنید از شما خواسته شده است برنامه ای بنویسید که دو مقدار صحیح را از ورودی بگیرید و در حافظه ذخیره کند. شما می توانید دو متغیر با نام های x و y را برای ذخیره ی آن ها تعریف کنید :

 int x , y; 

حالا فرض کنید از شما خواسته می شود برنامه ای بنویسید که ۱۰۰۰ مقدار عدد صحیح را از ورودی بگیرید و در حافظه ذخیره کنید و یک عملیات محاسباتی انجام بدهید. خب الان چیکار می کنید؟؟ آیا ۱۰۰۰ متغیر تعریف می کنید و یک سری مقادیر را داخل آن ها ذخیره می کنید؟ این کار امکان پذیر است، ولی آن قدر وقت برنامه نویسی و سیستم شما را می گیرد که معقول به نظر نمی رسد. راه حل  این مسئله آن است که ۱۰۰۰ مکان متوالی حافظه کامپیوتر را فقط با یک نام مشخص کنید. یعنی برای این ۱۰۰۰ مقداری که در حافظه ذخیره می شوند، نام واحدی انتخاب کنید و سپس برای مراجعه به هر مقدار، از اندیس استفاده کنید. مقدار اول با اندیس صفر، مقدار دوم با اندیس ۱ و مقدار اندیس سوم با اندیس ۲ و مقدار هزارم با اندیس ۹۹۹ مشخص می شود. چنین متغیری که نامی برای چندین مکان متوالی حافظه است، آرایه نام دارد.

یک مدل ساده از آرایه

چرا باید از آرایه ها استفاده کنیم؟

در حالت عادی شما می توانید متغیرها معمولی استفاده کنید، اما اگر بخواهیم تعداد خیلی زیادی متغیر تعریف کنیم، مدیریت آنها به صورت عادی خیلی مشکل است. به همین دلیل بهتر است از یک آرایه جهت ذخیره سازی داده ها استفاده کنیم و همچنین مدیریت آرایه ها به شدت آسان و راحتر است.

تعریف یک آرایه 

 
int arr1[10];
 
// مقدار دستی
int n = 10;
int arr2[n];

در خط اول ما یک آرایه از نوع عدد صحیح با نام arr1 به طول ۱۰ آرایه تعریف کردیم. در خط بعدی یک متغیر بنام n با مقدار ۱۰ تعریف کردم و بعد از اون در آرایه قرارش می دهم ولی شما می توانید بجای مقدار ۱۰، از ورودی مقدار را دریافت کنید.

تعریف یک آرایه با مقدار

 
int arr[] = { 10, 20, 30, 40 }

اینجا یک آرایه با نام arr تعریف کردم و طول را با مقدار ها تعریف کردم. پیشنهاد می کنم ویدیو بالا را حتماً مشاهده کنید.

??‍♂️ مدرس این دوره آقای محمد راستینه می باشد

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://cyberamooz.com/?p=2789
اشتراک گذاری:
میلاد رنجبر وبسایت شخصی
من میلاد رنجبر هستم. علاقه مند به دنیای هک و امنیت و برنامه نویسی هستم. دوست دارم هر چیزی رو که یاد میگیرم به زبان خیلی ساده به دوستان آموزش بدم. علاقه شدیدی به تست نفوذ سیستم ها دارم و تلاش می کنم همیشه در این شاخه از تست نفوذ پیشرفت کنم.
مطالب بیشتر

باکس دانلود

پسورد: www.cyberamooz.com

نظرات

0 نظر در مورد آموزش مقدماتی زبان برنامه نویسی سی (C) – قسمت پنجم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.